2010. február 11., csütörtök

Hópehely cupcake


Jövő héten síelni megyünk, így mai cupcake-em téli témájú lett. Bár mostanában itthon is egész sokat esik a hó, de a hegyekben még szebb, úgyhogy mégis csak a síelés tiszteletére csináltam. :)



A tészta nagyon egyszerű, percek alatt össze lehet dobni, annál több időt töltöttem a marshmallow fondant-tal, amivel bevontam. Ez volt az első próbálkozásom, de elég jó állaga lett, úgyhogy ennél már csak jobb lehet legközelebb :)

Hozzávalók a tésztához:

200 gramm liszt
1 evőkanál porcukor
1 simára kevert tojás
1,5 dl tej
80 gramm olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanilia aroma

1. A lisztet, a sütőport és a cukrot keverd össze egy nagyobb tálban
2. A tejhez add hozzá a vanilia aromát és az olvasztott vajat, majd keverd bele a simára kevert tojást (egy kicsit várni kell, hogy kihűljön a vaj, könnyen rántottává válhat a tojás, ha túl meleg még a vaj :)
3. A tejes keveréket öntsd a liszthez és keverd simára
4. 200 fokos sütőben 20 percig süsd a 12 sütit

Marshmallow fondant (hivatalosabb nevén Pumpedli fondant :) vagy pillecukor:

20 gramm marshmallow
20 gramm porcukor
1-2 evőkanál víz

A pillecukrokat nagyon kis lángon kell melegíteni, a porcukorral és 1-2 evőkanál vízzel, folyamatos keverés mellett, ha nagyon híg a massza, porcukorral lehet jobban formázhatóvá tenni. Amint megolvadtak a cukrok, kanalazd ki egy tányérra és jöhet a formázás! A tányérra érdemes porcukrot szórni, mert nagyon ragad, viszont ha még adagolsz hozzá porcukrot, olyan állaga lesz, mint egy selymes gyurmának :) Jó szórakozást hozzá! :)

Éljen Flachau meg a sípályák meg a hópihék! :) És az angol csapat, akik helyettem is tartják a frontot jövő héten, amíg csúszkálok! :) Jövő hét után jön a következő cupcake!

1 megjegyzés: