2010. március 28., vasárnap

Szezám Cupcake

Ennek a cupcake-nek sajnos nincs története, csak úgy megkívántam :) Ez már egy igazi tavaszi recept.


Hozzávalók:

2 1/2 bögre liszt
3 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1/3 bögre vaj
1/4 bögre cukor
1/2 bögre méz
1 tojás
2 evőkanál pirított szezámmag
1 teáskanál vanília aroma
1/4 bögre tej

A recept:

1. Keverd össze a lisztet a sütőporral és a csipet sóval
2. Egy másik tálban habverővel keverd simára a vajat a cukorral, a mézzel, kis tejjel és a vanília aromával
3. A mézes keverékhez keverd hozzá a tojást, majd önts hozzá 2 evőkanál pirított szezámmagot
4. Kisebb részletekben add hozzá a lisztes keveréket, majd még egy kis tejet, ha nagyon sűrű lenne
5. Töltsd tele a muffin formákat és 20 percig 220 fokos sütőben süsd őket aranybarnára

Szezámos mézes bevonat:

Hozzávalók:

4 evőkanál pirított szezámmag
50 gramm méz
1 bögre tejszín

1. A habverővel keverd habbá a tejszínt és a mézet, majd tedd hűtőbe, amíg kihűlnek a kész muffinok
2. Ha már eléggé kihűltek a sütik, mártsd bele a tetejüket a tejszínes mézes keverékbe, majd mártsd bele egy külön tálban a pirított szezámmagokba

Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. HelloDorka. HelloPisti.
    nagyon menő a blogod! igazán profi. a képek is :) vszínű sütni nem fogok, de olvastam a mákos muffint. meg hogy a lisztérzékeny barátaidnak ajánlod, ezért közös lisztérzékeny barátunk nevében köszönjük.
    puszik és nyuszik a húsvéthoz
    PS. Virág írta..

    VálaszTörlés
  2. szia Virág, most bevallhatom, hogy azért csinálom az egészet, hogy Te is végigsüsd őket ;) 3 bejegyzés múlva ismerős cupcake et találhatsz majd! puszi!

    VálaszTörlés