2010. november 24., szerda

Gingerkids


Pontosan egy hónap van Karácsonyig, a CD-ket már beizzítottam és elkészültek az első próba mézeskalácsok is. :)

Íme az igazi, az eredeti svéd Pepparkakor receptje:

Hozzávalók:

200 gramm vaj
150 ml méz (vagy édesítő)
300 ml víz
150 ml tejszín
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1200 gramm liszt

1. Olvaszd meg a vajat, add hozzá a mézet, majd tedd félre hűlni
2. A mézes vajjal keverd össze a tejszínt és add hozzá a fűszereket is
3. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, majd lassan adagold a mézes fűszeres keverékhez
4. Hagyd pihenni egy éjszakán át
5. Szaggasd ki a formákat, majd tedd őket 5 percre 200 fokos sütőbe.

Csodajó karácsonyi készülődést kívánok Mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése