2010. szeptember 20., hétfő

Citromos varázslat


Ezt a receptet Marcsi barátnőmtől kaptam, ez egy családi recept Békés megyéből, ezer köszönet érte, Marcsikám, nagyon-nagyon finom és friss desszert, eddig mindenki imádta! :) Az eredeti receptben a süti tiramisuhoz hasonlít, legalábbis formájában, azonban mindenképpen meg szerettem volna örökíteni a receptet, ezért megcsináltam cupcake formában is.

Fontos, hogy éjszakára a hűtőbe kell tenni a sütiket tálalás előtt, ezért a vendégsereg előtt egy nappal kell összeállítani. :)

Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl
1/2 liter tejszín
2 kis csomag habfixáló
2 nagy citrom
1 csomag babapiskóta
4 evőkanál méz
1 csomag babapiskóta tallér
2 dl tej

1. Habverővel verd habosra a tejszínt a habfixálóval
2. Egy másik tálban keverd össze a tejfölt, a mézet és a citromok levét és reszelt héját
3. A tejfölös keveréket keverd a tejszínhez
4. Ha muffin formában készül, béleld ki műanyag fóliával a muffin formákat, hogy később könnyen ki lehessen venni a sütiket a formákból
5. A babapiskótákat törd ketté és egy kis tejbe áztasd őket, hogy könnyen formálhatóak legyenek és béleld ki velük a formák alját 1-1 rétegben
6. Ha minden formában van már piskóta, mindegyikbe kanalazz 3-4 evőkanál tejszínes krémet
7. A kis tejszínes muffinok tetejére tegyél 1-1 babapiskóta tallért és tedd a hűtőbe éjszakára, hogy megszilárduljanak a sütik
8. Másnap óvatosan emeld ki a fóliákból a kis muffinokat és már tálalhatod is.

Jó étvágyat és köszi Marcsikám! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése