Mai receptemet Mama almás palacsintája, illetve Halász Judit Almaszósz című száma ihlette, hiszen:
'Az almaszósz, az almaszósz
Kenyérre senki nem keni' - csak cupcake-re :-)
Igazából egy kicsit őszies ízhatásúak lettek a kis muffinok, de azt hiszem a muffinokra bárki bármikor kapható. :-)
Íme a recept:
Almás muffin tészta hozzávalói:
2 egész tojás
1/3 bögre olvasztott vaj (kb. 50 gramm lehet)
1 teáskanál vanilia kivonat
2 1/4 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
4 alma - mind hámozva, 2 lereszelve, 2 vékony szeletekre vágva
1/4 bögre almalé (a 2 reszelt almából kifacsarva :-)
1. A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat és a cukrot, majd a 2 egész tojást
2. A tejhez keverd hozzá a vanilia kivonatot
3. A lisztes keverékbe keverd bele az olvasztott vajat, majd lassan a vaniliás tejet, illetve az almalevet
4. A tésztához add hozzá a reszelt almákat és jól keverd bele
5. A tésztát adagold a 12 muffin formába, majd mindeegyik tetejére helyezz 2 vékony almaszeletet
6. Már mehetnek is a 22O fokos sütőbe, kb. 3O percig.
Amíg sülnek a muffinok, készítsd elő a tejszínes krémet, amihez készítsd elő a következőket:
2 dl tejszínt
2 teáskanál őrölt fahéjat
1 teáskanál barna cukrot
A hozzávalókat habverővel keverd, amíg kemény habbá alakul.
Ha megsültek a muffinok, legalább 10-15 percig hagy őket kihűlni, csak ezután tedd rá a fahéjas tejszínt.
Jó étvágyat! :-)
'Dicséri minden víg torok
Hogy az almaszószt szeretem'
Oh Dod.... hat ez is fantasztikus!!!
VálaszTörlésGondolkodtam rajta, hogy milyen lett volna a mi eletunk ha nem mentem volna messze.... akkor ma lehet hogy kettesben egy szuper Cake designer Shop tulajdonosai lehetnenk!
Nagyon ugyes vagy, gratulalok!!!!! es igazan megfajdult a szivem!
Még lehetünk ;-)
VálaszTörlésde jo lenne!
VálaszTörlés