2010. január 19., kedd

Citrom Cupcake

Mai cupcake adagom friss és citromos. Egész héten gondolkoztam rajta, hogy mit tehetnék a tésztájába, de rájöttem, hogy a citrom mellé nem is kell más. Így is nagyon finom lett, amit két lelkes cupcake rajongó be is bizonyított - percek alatt elfogytak a muffinok. :-) Ezek után bátran írom le a receptet, amit ma délután találtam ki.



Hozzávalók 12 citromos muffin tésztájához:

56 gramm vaj
3/4 bögre cukor
1 1/2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 kis csésze tej
1/2 teáskanál vanilia kivonat
2 tojás fehérje (a sárgákat később még használjuk)
4 citrom leve (a héjakat is felhasználjuk később)

A tészta:

1. A vajat a cukorral keverd habosra
2. A lisztet a sót és a sütőport keverd össze egy másik tálban
3. Add hozzá a vanilia kivonatot a csészényi tejhez
4. A habosra kevert vajas keverékhez lassanként adagold hozzá a lisztet, sütőport, a vaniliás tejet és a citromlevet
5. A tojásfehérjéket habosra verjük egy mixerrel, majd lassan hozzákeverjük a tésztához
6. Muffinformákba adagoljuk a tésztát és 25O fokon kb. 25 percig sütjük őket
7. Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a bevonatot :-)

Hozzávalók a citrom bevonathoz:

125 gramm mascarpone
4 citrom héja
2 tojás sárgája
1/4 bögre kristálycukor

Citromkrém:

1. A kristálycukrot mixerrel keverd a tojássárgákhoz, amíg világossárga színű lesz és elolvad a cukor
2. Reszeld bele 4 citrom héját
3. Add hozzá a mascarponet és mixerrel folytasd a keverést, amíg minden alapanyag összekeveredik és lágy krém alakul ki.

Időközben a muffinok is megsültek, ha egy kicsit kihűltek, jöhet a máz és a formázás - a végeredmény: friss és üde muffincsodák. :-)

1 megjegyzés:

  1. Dod, hat nagyon ugyes vagy!!!! Ez hihetetlen!!! Majd akkor Majusban egyutt fogunk sutogetni!!! Puszi, Kri

    VálaszTörlés